top of page

Om

Hvorfor LED?

En LED (Light-Emitting Diode) bruker en halvleder for å omgjøre energi til lys. Diodene, som ofte er mindre enn 1 kvadrat-millimeter, stråler ut lys i en bestemt retning. Dette reduserer behover for reflektorer og skjermer som ofte bidrar til å redusere lysutbyttet.

 

Lysutbytte er et mål på virkningsgraden av lys og måles i i utstrålt lys (lumen) i forhold til forbrukt effekt (Watt), dvs lm/W. En lyspære med 100% effektivitet  ville hatt et lysutbytte på 683 lm/W. En tradisjonell 60-100W standard lyspære vil gi et lysutbytte på 15 lm/W og et kompaktlysrør et lysutbytte på 50-70 lm/W. Til sammeligning vil tilsvarende LED lyskilder av god kvalitet ha et lysutbytte på 90-160 lm/W. LED anses derfor å være det mest effektive lyskilde som selges i dag.

 

 

 

 

 

Everlumen

Everlumen er leverandør av LED lyskilder til grossister og installatører. Hovedproduktene er lysrør, armatur og lyspanel. I tillegg til dette leveres også downlights, flomlys, gatelys, EX belysning m m.

 

Produktene - som har høy kvalitet og leveres med inntil fem års garanti - er tilgjengelig til konkurransedyktige priser.

 

 

bottom of page